Over ons

Ontmoet Plant-e
logo-social-fb-facebook-icon
ab6eff595bb1
2890bac9ba41e52707f36268231dfe9e--twitter-icon-the-twitter
ontwerp+zonder+titel+(3)

Over Plant-e

Innovatie

Ondanks dat we al ruim 10 jaar actief zijn, zijn we wereldwijd nog steeds het enige bedrijf dat elektriciteit maakt met levende planten. Dat is niet zo gek als je bedenkt dat technologie-ontwikkeling nou eenmaal veel tijd kost. Bovendien is onze unieke technologie gepatenteerd en complex om mee te werken, wat het voor andere bedrijven lastig maakt om in te stappen. Om voorop te blijven lopen met deze oer-Hollandse innovatie zijn we continu op zoek naar manieren om meer stroom te oogsten, de producten betrouwbaarder te maken en nieuwe markten te bedienen. Onze technologie is nooit af!

 

Duurzaamheid

Wij hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Binnen ons bedrijf uit zich dat in het continue zoeken naar de meest geschikte, duurzame materialen voor onze producten en het (her)gebruiken van materialen. Wij werken dan ook alleen samen met partners en leveranciers die zich inzetten voor duurzaamheid en die graag met ons meedenken over het duurzamer maken van onze producten en productieprocessen.

 

Historie

Op 14 september 2009 richtte Marjolein Helder en David Strik Plant-e op als een spin-off bedrijf van het sub-departement Milieutechnologie van Wageningen Universiteit.

Sinds 2013 werkt oprichtster Marjolein Helder samen met Nanda fulltime voor Plant-e. In datzelfde jaar is een groot betaald onderzoeksproject gestart, waardoor Plant-e kon uitbreiden naar een team bestaande uit Marjolein, Nanda, Pim, Paulien en Daniël. In de jaren hierna breidden de werkzaamheden, projecten en onderzoeken zich verder uit en werd dit team nog wat groter. Zo hebben Sharon en Eva een plekje gevonden in het team en werd er zelfs een ‘workforce’ opgezet om de praktische klusjes binnen projecten en werkzaamheden uit te voeren. Ook hebben er wat wisselingen plaatsgevonden. Nanda heeft afscheid genomen, maar gelukkig is er een goede opvolger gevonden in Han.

Met dit veelzijdige team is Plant-e al flink gegroeid. Plant-e heeft verschillende projecten, maar ook mooie prijzen en awards binnengehaald, maar is ook nog steeds aan het ontwikkelen en onderzoeken naar meer mogelijkheden.

David Strik, medeoprichter, werkt als associate professor aan Wageningen Universiteit en is nog steeds een belangrijke schakel tussen het wetenschappelijk onderzoek en onderzoek en ontwikkeling bij Plant-e.

Partners

Randers Kommune
Gemeente Den Haag
EZ
Slough
Gemeente Venlo
Gemeente Ede
NIOO
Gemeente Rotterdam
Binnenlandse Zaken
RVO
Witteveen en Bos
Ginkel
Semper Green
OECD
Nijmegen Windpark
Royal Flora Holland
Kerckebosch
Neobuild
MQCD
Nemo
Upright
Coneybeare
Bielefield University
Helicon
Gent University
Groen onderwijscentrum
Wetsus
Vives
Fontys lerarenopleiding tilburg
WUR
VLAG
Wimek
Nordwin
Radboud
AOC
University of Oulu
Don Bosco college
Nassau college
HIG
Fontys
Nykilde