Referenties

Referenties over Plant-e

Zou ‘t niet te gek zijn als je een lader in een plant kan stoppen? Dat is precies wat ze hier doen! Groenere stroom dan dit ga je niet krijgen!

Willem Wever

We zagen in Plant-e manieren om toe te voegen aan energiemogelijkheden. En mogelijk in de toekomst meer. Wij willen investeren in Plant-e omdat we hier de mogelijkheid zien om een nieuwe vorm van duurzame energie toe te passen en uit te testen.

Pieter Dijckmeester, projectdirecteur Rijksvastgoedbedrijf

Wat heel positief aan deze nieuwe techniek is dat niemand er last van heeft. De horizon wordt niet vervuild en er hoeft ook geen kostbare natuur of landbouwgrond te worden opgeofferd. Sterker nog, met deze uitvinding worden deze beide elementen met elkaar gecombineerd

Waterschap Rijn en ijssel

Planten die stroom leveren waarmee je lampen kunt laten branden. Het klinkt als iets uit de verre, verre toekomst. Maar niks geen Star Wars op Zuid, het ken al.

Redactie Rotterdam

Rotterdam is de eerste stad wereldwijd waar deze techniek in een park wordt toegepast en daar zijn we uiteraard heel erg trots op.

Rotterdamse wethouder Wethouder

Wie weet, komt in de nabije toekomst de elektriciteit voor straatverlichting, verkeerslichten en signalering wel uit het groen langs de weg.

Jonne Klaver, projectleider provincie Zuid-Holland

De waterplanten bij een middelbare schoon in Zeist leveren stroom aan de wifi-hotspot op het schoolplein. De scholieren noemen ze ‘wifi-planten’.

The Economic Board

Het bijzondere van Plant-e is dat het een duurzame oplossing is uit de natuur die op grote schaal en over de hele wereld toegepast kan worden.

jury Duurzame Innovator Pitch 2013

Alles wat we kunnen doen door verschillende soorten energiebronnen in te zetten helpt om transitie in te zetten naar duurzame energie voorziening.

Jacqueline Cramer (directeur Utrecht Sustainability INstitute)

Dit innoverende duurzame bedrijf past bij uitstek in Wageningen.

Dennis Gudden, Wethouder van Wageningen

Onder leiding van de enthousiaste en ondernemende directeur Marjolein Helder heeft Plant-e in korte tijd hun zeer innovatieve en duurzame product commercieel weten te maken. Als ‘Technology Pioneer van The World Economic Forum’ is Plant-e nu en in de toekomst een ambassadeur van wat Wageningen de wereld te bieden heeft.

Business Event Wageningen, 2016

Plant-e is volgens de jury een voorbeeld van hoe een bedrijf met haar productieproces en innovatief aanbod ondanks haar grootte op termijn een maatschappelijke bijdrage kan leveren.

Jury Impact awards

Het juryrapport roemt Plant-e om haar maatschappelijke visie, het bieden van ruimte voor zelforganisatie, initiatieven van onderop en haar sociale missie om onderontwikkelde gebieden van elektriciteit te voorzien.

Erasmus universiteit jury OLV Henk Volberda

Marjolein and her team have introduced a revolutionary new possibility in the world of sustainable energy: electricity from living plants.

StartupDelta