Bloompark & Urban Forest – Slough

Bloompark 1.0

In het Bloom Park in Slough Borough Council, Engeland, is in 2018 een modulair systeem geïnstalleerd. Door het regenachtige klimaat in Engeland is de grondwaterstand daar hoog, wat het land bij uitstek een geschikte plek maakt om Plant-e systemen toe te passen. Met dit eerste project in Slough wordt een interactief informatiebord van stroom voorzien.

 

Wij plaatsen bijna altijd een (interactief) informatiebord bij onze projecten. Dit om stroom uit levende planten zo uniek is, dat je niet meerdere voorbeelden ervan in de buurt tegenkomt. Overal waar het beschikbaar is willen wij graag laten zien hoe ongelofelijk bijzonder het is om stroom uit levende planten op te wekken. Het feit dat je een interactie met het informatiebord of het systeem aan kan gaan, maakt het echt. Je ziet direct, met je eigen ogen de stroom die door de planten is opgewekt.

 

Na het ontwikkelen van het systeem in Bloompark is de samenwerking tussen Plant-e en Slough Borough Council niet gestopt. We zijn nu ook gezamenlijk bezig met het ontwikkelen en toepassen van camera traps en een phenology camera in Slough.