Landscapes

Plant-e Landscapes

Home & Garden landscape

Sprout ’n Spark

Stel je voor dat je er zelf voor kunt zorgen dat jouw kamerplant licht gaat geven.

Met scholen en particulieren in het achterhoofd is door Plant-e de ‘Sprout ’n Spark” ontwikkeld. Met dit product kun je zelf aan de slag gaan met de technologie door je eigen plantbatterijen in elkaar te zetten. De Sprout ’n Spark bevat materiaal voor 3 plantbatterijen, inclusief een LED toepassing speciaal ontwikkeld voor dit product.

Kinderen vanaf 8 jaar kunnen, met begeleiding, al goed aan de slag met de Sprout ’n Spark. Het is erg leuk om samen een plantbatterij in elkaar te zetten om op deze manier te zien dat er elektriciteit wordt gegenereerd.

De Sprout ‘n Spark is ook uitermate geschikt als vakoverstijgend lesmateriaal voor (middelbare) scholen. Er zijn veel biologische en chemische processen betrokken bij Plant-e technologie die door het zelf in elkaar zetten van een plantenbatterij zeer inzichtelijk worden gemaakt. Lesmateriaal is via Plant-e te verkrijgen.

! Wist je dat ? Plant-e terug te vinden is in de nieuwe uitgave van het leeropdrachtenboek van Biologie Voor Jou (lesboek voor bovenbouw VWO).

Living Light

Stel je voor dat door aanraking van een plant lichtjes gaan branden op elektriciteit die door de plant zelf gemaakt wordt.

Designer Ermi van Oers ontwikkelde de Living Light. Een design product waarin het samenspel tussen plant, elektriciteit en interactie met mensen zichtbaar wordt gemaakt. Geïntegreerde Plant-e technologie zorgt ervoor dat een aanraking van de plant tot uiting komt in het oplichten van magische sfeer LEDjes.

Plant-e webshop

Urban & Office landscape

Stel je voor dat het pad wat je ’s avonds door de stad bewandeld verlicht wordt door de planten aan de zijkanten van dat pad…of dat jouw kantoor een plaats kan zijn voor innovatie en onderzoek terwijl ook het binnenklimaat aangenamer wordt door de aanwezigheid van planten.

Ons modulaire systeem is voor verschillende locaties geschikt. De modules zijn zowel bovengronds in plantenbakken te plaatsen, als geïntegreerd in parken in stedelijke gebieden. Neem een kijkje bij onze afgeronde projecten en neem contact op als je interesse hebt in een modulair Plant-e systeem voor jouw omgeving: office@plant-e.com

Nature & Constructed  landscape

Voor grootschalige toepassing, waarbij de technologie naar de natuur wordt gebracht, ontwikkelen wij een slangensysteem. Deze slangen bestaan volledig uit de technologie die het mogelijk maakt om elektriciteit te maken met levende planten. De flexibele slangen worden ondergronds toegepast in natte natuurgebieden. Op deze manier kan een natte groene omgeving, zowel natuurlijk als aangelegd, ingezet worden voor elektriciteit productie. Onderzoek toont daarnaast ook aan dat door elektriciteit te maken met levende planten, de uitstoot van methaangas op natuurlijke wijze gereduceerd wordt.

Het slangensysteem is volop in ontwikkeling en wordt op verschillende locaties in Nederland al getest. Achter de schermen, in het lab, wordt ook continu gewerkt aan verbeteringen en onderzoek om het systeem zo snel als mogelijk rijp te hebben voor marktintroductie.

Training, Education & Inspiration

Naast onderzoek, producten, ontwikkeling en onderhoud bieden wij ook de mogelijkheid om jezelf, jouw klas of jouw bedrijf kennis te laten maken met Plant-e op een meer praktische manier. Zo geven we bijvoorbeeld workshops toegespitst op de kennis en ervaring van het publiek. Daarnaast is Marjolein Helder beschikbaar als spreker voor verschillende evenementen. Heb je interesse in een workshop of wil jij Marjolein graag als spreker op jouw event? Neem gerust contact met ons op via office@plant-e.com voor de mogelijkheden en een offerte op maat.