IOT

Onze ontwikkelfocus ligt op dit moment bij IoT-oplossingen. IoT-sensoren en -netwerken worden in toenemende mate toegepast en dat levert een aantal grote uitdagingen op. De meeste sensoren en netwerken worden van stroom voorzien door batterijen en die zijn niet bepaald duurzaam. Bovendien is er niet voldoende lithium beschikbaar om in de komende jaren al die batterijen te blijven produceren. Daarnaast moeten batterijen regelmatig vervangen worden. Wij zijn ervan overtuigd dat we een aantrekkelijk alternatief kunnen bieden via stroom uit planten. Niet alleen is onze stroombron veel duurzamer dan een batterij, als een Plant-e systeem eenmaal geïnstalleerd is, hoeft het ook niet meer vervangen te worden. Onze stroombron werkt 24 uur per dag en het hele jaar rond. Daarmee kunnen we op ieder gewenst moment data verzamelen en versturen via bijvoorbeeld LoRaWAN of NB-IoT.

 

Op dit moment focussen we op het geschikt maken van ons plantenstroom systeem voor grondwater, bodemvocht en overige omgevingssensoren. Dit kan helpen om planten in stedelijk gebied beter en goedkoper van de voldoende hoeveelheid water te voorzien; we weten namelijk wanneer er water gegeven moet worden. Maar we kunnen dit ook gebruiken op afgelegen locaties voor het monitoren van lokale omstandigheden zoals grondwaterstand.

 

De IoT-oplossingen zijn nog in ontwikkeling, maar de eerste succesvolle pilots zijn al uitgevoerd. Kijk voor meer informatie hierover bij de referentieprojecten. Ben je geïnteresseerd in het toepassen van Plant-e systemen in combinatie met IoT-oplossingen? Samen met onze partners kunnen we een totaaloplossing ontwikkelen die aansluit bij de behoefte. Voor meer informatie, stuur een e-mail naar eva.vancleef@plant-e.com.