Zeist-Kerckebosch Educatieve tafel

tafel1

In 2015 heeft Plant-e in de wijk Kerckebosch te Zeist een eerste project gerealiseerd. Destijds hebben we een grote tafel met Plant-e technologie op het schoolplein van de wijk geplaatst. De stroom die opgewekt werd met de planten op de tafel, zorgde samen met andere duurzame en innovatieve energiebronnen voor de WiFi hotspot. Met de vernieuwing van het wijkcentrum inclusief schoolplein, is Plant-e gevraagd om nogmaals een project te realiseren. Deze uitdaging zijn we aangegaan, en ditmaal hebben we een interactieve variant van de tafel gerealiseerd!

 

In de eerste helft van 2020 is er hard gewerkt aan het ontwerp van de nieuwe tafel die geplaatst ging worden. Belangrijk hierbij was de locatie, en dat het project ook educatieve waarde heeft. De locatie van de tafel is daarom gekozen in de buurt van de school, zodat zowel omwonenden, als scholieren onderweg naar school langs de tafel komen. Op deze manier is de tafel voor veel mensen toegankelijk. De tafel is in de zomer van 2020 geplaatst en om de educatieve waarde van de tafel te vergroten is er een informatiebord aan toegevoegd. Hierdoor kun je bij de tafel leren over de technologie die verborgen is onder de planten.

 

Het informatiebord vertelt het verhaal van Plant-e technologie en heeft daarnaast een interactieve functie, om het concept plantenstroom voor je ogen tot leven te wekken! Op het informatiebord zitten knoppen die ingedrukt kunnen worden. Door dit te doen, worden er LED-lampjes op het bord van stroom voorzien en zie je het bord letterlijk oplichten met plantenstroom.  Iets minder live, maar toch met eigen ogen, is de plantenstroom die door de technologie in de tafel word opgewekt hier te zien: [link].

 

Wij plaatsen regelmatig systemen met informatieborden, met en over plantenstroom. Dit kunnen wij in het klein, maar ook zeker in het groot, zowel binnen als buiten. Ben u ook geïnteresseerd in deze educatieve vorm van plantenstroom? Neem dan voor meer informatie en prijzen contact op met Eva van Cleef: sales@plant-e.com