Notice: wpdb::prepare werd verkeerd aangeroepen. De query bevat niet het juiste aantal placeholders (2) voor het aantal query-argumenten (3). Lees alles over foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 4.8.3.) in /home/haikoxw156/domains/plant-e.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 4140
Plant-e technologie

Plant-e technologie

Elektriciteit uit levende planten

De technologie

Plant-e ontwikkelt producten waarbij levende planten elektriciteit genereren. De producten zijn gebaseerd op een technologie ontwikkeld aan Wageningen University. De technologie werd in 2007 gepatenteerd. Plant-e is nu de patenthouder. De technologie stelt ons in staat om elektriciteit te produceren met levende planten op praktisch elke locatie waar planten kunnen groeien en waar veel water aanwezig is. De technologie is gebaseerd op natuurlijke processen en is veilig voor zowel de plant als de omgeving.

Fotosynthese

Door middel van fotosynthese produceert een plant organisch materiaal. Een deel van dit organisch materiaal gebruikt de plant voor de eigen groei maar een groot deel kan niet worden gebruikt door de plant en wordt uitgescheiden in de grond via de wortels. In de grond rondom deze wortels leven bacteriën die het organisch materiaal afbreken. In dit afbraakproces komen elektronen vrij als afvalproduct. De technologie waar wij mee werken zorgt ervoor dat we deze elektronen kunnen gebruiken als elektriciteit. Onderzoek wijst uit dat plantengroei niet aangetast wordt door het oogsten van de elektriciteit, wat inhoudt dat de plant door kan groeien terwijl elektriciteit wordt opgewekt.

Producten

De huidige producten met Plant-e technologie bestaan uit modulaire opstellingen. Dit vind je terug in de Plant-e modules en in een DIY box, de Sprout ’n Spark. Daarnaast werkt Plant-e volop aan onderzoek en ontwikkeling van een systeem wat toegepast kan worden in bestaande natte natuur, een slangensysteem wat ondergronds aangelegd wordt.
In het modulaire systeem wordt de natuur naar de technologie gebracht en met het slangensysteem brengen we de technologie naar de natuur.

 

 

Doe-het-zelf box

Altijd al willen experimenteren met onze technologie? Bestel dan onze DIY Box. Door de steun van onze eerste klanten, konden we de box vernieuwen en de prijs spectaculair verlagen. De Sprout ’n Spark is te koop in onze webshop.

Wil je met een schoolklas experimenteren? Ook daarvoor kun je de Sprout ’n Spark bestellen. Tevens zijn we bezig met het ontwikkelen van lespakketten voor de bovenbouw.

Kerstpakket of relatiegeschenk

Wil je een origineel kerstpakket of relatiegeschenk weggeven en tegelijkertijd en jong en duurzaam bedrijf ondersteunen? Bestel dan de gepersonaliseerde Sprout ’n Spark. Vanaf 50 stuks is het mogelijk je bedrijfslogo op het blad van de bloem te laten zetten of een andere vorm voor de bloem te kiezen. Neem contact op voor meer informatie.

Kerstpakketten kunnen besteld worden tot 15 oktober 2017.

Workshop

Wil je onder begeleiding een plantbatterij bouwen? Boek dan een Plant-e workshop. De workshop duurt 1 tot 1,5 uur en kan, tijdens kantooruren, bij jou op de locatie verzorgd worden. Andere locaties of tijden zijn bespreekbaar. Minimaal aantal deelnemers is 10.

Kosten: € 25,00 per deelnemer (excl. BTW); exclusief reiskosten van de Plant-e medewerker.

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen.

Wil jij met ons samenwerken?