Plant-e technologie

Elektriciteit uit levende planten

De technologie

Plant-e ontwikkelt producten waarbij levende planten elektriciteit genereren. De producten zijn gebaseerd op een technologie ontwikkeld aan Wageningen University. De technologie werd in 2007 gepatenteerd. Plant-e is nu de patenthouder. De technologie stelt ons in staat om elektriciteit te produceren met levende planten op praktisch elke locatie waar planten kunnen groeien en waar veel water aanwezig is. De technologie is gebaseerd op natuurlijke processen en is veilig voor zowel de plant als de omgeving.

Fotosynthese

Door middel van fotosynthese produceert een plant organisch materiaal. Een deel van dit organisch materiaal gebruikt de plant voor de eigen groei maar een groot deel kan niet worden gebruikt door de plant en wordt uitgescheiden in de grond via de wortels. In de grond rondom deze wortels leven bacteriën die het organisch materiaal afbreken. In dit afbraakproces komen elektronen vrij als afvalproduct. De technologie waar wij mee werken zorgt ervoor dat we deze elektronen kunnen gebruiken als elektriciteit. Onderzoek wijst uit dat plantengroei niet aangetast wordt door het oogsten van de elektriciteit, wat inhoudt dat de plant door kan groeien terwijl elektriciteit wordt opgewekt.

Producten

De huidige producten met Plant-e technologie bestaan uit modulaire opstellingen. Dit vind je terug in de Plant-e modules en in een DIY box, de Sprout ’n Spark. Daarnaast werkt Plant-e volop aan onderzoek en ontwikkeling van een systeem wat toegepast kan worden in bestaande natte natuur, een slangensysteem wat ondergronds aangelegd wordt.
In het modulaire systeem wordt de natuur naar de technologie gebracht en met het slangensysteem brengen we de technologie naar de natuur.

 

Wil je thuis of op school je eigen plantbatterij hebben? Daar hebben we een DIY Box voor ontwikkeld. De eerste versie, de DIY Box@Home, is inmiddels uitverkocht. Maar de Sprout ’n Spark is de opvolger. Meer informatie over dit product vind je in onze winkel. Zie ook hieronder.

Wil je onder begeleiding een plantbatterij bouwen? Boek dan een Plant-e workshop. De workshop duurt 1 tot 1,5 uur en kan, tijdens kantooruren, bij jou op de locatie verzorgd worden. Andere locaties of tijden zijn bespreekbaar. Minimaal aantal deelnemers is 10.

Kosten: € 25,00 per deelnemer (excl. BTW); exclusief reiskosten van de Plant-e medewerker.

Meer informatie of een offerte? Klik op de knop hieronder en vul vervolgens het contactformulier in.

 

Meer informatie over onderzoek en ontwikkeling tref je op onze nieuwspagina. Klik hiervoor op de knop hieronder.

Wil jij met ons samenwerken?

Neem contact op