Notice: wpdb::prepare werd verkeerd aangeroepen. De query bevat niet het juiste aantal placeholders (2) voor het aantal query-argumenten (3). Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 4.8.3.) in /home/haikoxw156/domains/plant-e.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 4147
Plant-e voor de klas -

Plant-e voor de klas

Posted by on jun 9, 2016

Plant-e voor de klas

Maandag 30 Mei was Plant-e uitgenodigd op Christelijk College Zeist (CCZ), om de leerlingen uit te leggen wat er nu eigenlijk in die grote bakken op hun schoolplein gebeurd. In het project van 100 m2 produceren planten in speciale bakken dag en nacht stroom. Naast de planten stroom, staan er meer alternatieve manieren om stroom op te wekken op het schoolplein van het CCZ, gezamenlijk aangesloten op USB poorten.
Veel studenten waren al redelijk op de hoogte van die verschillende alternatieve energiebronnen, maar wisten niet dat ook planten hielpen met het opladen van hun mobiele telefoon.

Naast een korte uitleg en rondleiding over het schoolplein, was het tijd voor een clinic: hoe werkt het, en hoe maak je nu een plant-batterijcel. Hoewel er eerst een beetje huiverig gedaan werd over ‘vieze grond onder m’n nagels’  kwamen met de labjassen ook de wetenschappers in de dop naar voren. Verschillende groepjes knutselde per klas een plantenpot met elektrode in elkaar, die later in serie geschakeld een LED lampje probeerde te laten branden. Ook een multimeter maakte zichtbaar dat de plant wel degelijk stroom maakte.

Maar het gastcollege reikte verder dan alleen het project van Plant-e. Er werd ook gepraat over alternatieve energiebronnen en hoe we in de toekomst een schonere energievoorziening kunnen bewerkstelligen. De klassen waren ‘ bij de les’, en wisten de gastdocenten slimme vragen te stellen zoals  “als planten stroom maken, kunnen we dan niet bomen gebruiken voor nog meer stroom?”, “kunnen we niet planten kweken die extra goed gebruikt kunnen worden voor stroom?”
Precies vragen waar Plant-e samen met Wageningen Universiteit nog steeds onderzoek naar doet.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *