Notice: wpdb::prepare werd verkeerd aangeroepen. De query bevat niet het juiste aantal placeholders (2) voor het aantal query-argumenten (3). Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 4.8.3.) in /home/haikoxw156/domains/plant-e.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 4161
Plant-e FAQ

Plant-e FAQ

Als jij een vraag hebt over of voor Plant-e, dan helpen we je natuurlijk graag.

Bekijk voor je jouw vraag stelt eerst onderstaande FAQ, waar we de antwoorden op de meestgestelde vragen vast neergezet hebben.

Webshop

  • Sprout ’n Spark
    Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /home/haikoxw156/domains/plant-e.com/public_html/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/lib/dqml2tree.php on line 475
    69,95
t

Vraag

Wat is de doelgroep?

R

Antwoord

Plant-e richt zich op iedereen die geïnteresseerd is in groene energie, innovatie en het leuk vindt om te experimenteren met nieuwe technologie.

t

Vraag

Wat bieden we op dit moment aan?

R

Antwoord

Voor alle producten die je kunt aanschaffen, zie de webshop. Voor de producten die we aan het ontwikkelen zijn kan je terecht op de technologie pagina en het nieuwsoverzicht.

t

Vraag

Wat zijn de randvoorwaarden voor de technologie?

R

Antwoord

De belangrijkste randvoorwaarden voor onze technologie is dat het toegepast wordt in een omgeving met voldoende water en planten. Momenteel creëren wij zelf deze omgeving door de technologie aan te brengen in bakken waar de planten in groeien. Plant-e ontwikkelt momenteel een systeem wat toegepast kan worden in bestaand, nat natuurgebied zoals delta gebieden, uiterwaarden, rijstvelden, mangrove etc. Dit betekent dat dit systeem toegepast kan worden in gebieden met zowel zoet- als zout water.

t

Vraag

Wat voor materiaal wordt gebruikt voor de anode en kathode?

R

Antwoord

Het materiaal dat wij gebruiken voor de anode en kathode is koolstofmateriaal. Om een stroomkring te maken gebruiken wij als stroomafnemer titaniumdraad. Deze materialen dragen niet bij aan het opwekken van stroom en worden alleen gebruiken om de elektronen te geleiden.

t

Vraag

Wat voor membraan gebruiken we?

R

Antwoord

Wij gebruiken als membraan niet geleidend, synthetisch scheidingsmateriaal.

t

Vraag

Kan het Plant-e systeem gecombineerd worden met een waterzuiveringsinstallatie?

R

Antwoord

De Plant-e technologie is (in de toekomst) te combineren met een waterzuiveringsinstallatie op basis van planten. Door onze technologie (in de vorm van het systeem dat we nog in ontwikkeling hebben) aan te brengen bij de wortels van deze planten, kan er elektriciteit geproduceerd worden terwijl het water gezuiverd wordt door de planten.

t

Vraag

Kan het Plant-e systeem gecombineerd worden met aquaponics of hydroponics?

R

Antwoord

Het is momenteel niet mogelijk om onze technologie te combineren met aqua- of hydroponics. In de toekomst zal onderzoek zich hier mogelijk op richten, maar op het moment is dit geen onderdeel van onze activiteiten.

Modulair systeem en vierkante meter tuin

t

Vraag

Hoeveel stroom levert een systemen?

R

Antwoord

De stroomproductie van ons modulair systeem en m2 tuin is voldoende om de applicatie draaiende te houden, kleine knipperende LED-lichtjes.

t

Vraag

Wanneer levert een systeem stroom?

R

Antwoord

De planten zullen dag en nacht elektriciteit produceren zolang het systeem voldoende water heeft. Bij vorst stopt tijdelijk de productie van elektriciteit. Als de grond ontdooit zal het systeem weer opstarten en wederom elektriciteit produceren.

t

Vraag

Hoe ziet het onderhoud van een systeem eruit?

R

Antwoord

Een klein systeem is makkelijk zelf te onderhouden door voldoende water te geven en (indien gewenst) af toe bij te snoeien. Voor het onderhoud van onze grote systemen bieden wij onderhoudscontracten aan. Deze zijn gericht op zowel groen- als technisch onderhoud. Voor meer informatie over de mogelijkheden stuur je een email naar office@plant-e.com.

t

Vraag

Wat is de levensduur van een systeem?

R

Antwoord

De levensduur van het product is afhankelijk van de materialen. De door ons gebruikte materialen zijn inert en zullen daardoor niet vergaan (ze nemen zelf ook niet deel aan het proces van elektriciteitsproductie). Het meest kwetsbaar zijn de elektrische schakelingen die in de producten zitten maar deze onderdelen zijn makkelijk te vervangen door de bereikbaarheid van de elektronica.

t

Vraag

Welke plantsoorten worden gebruikt voor het systeem?

R

Antwoord

In principe kan gebruik gemaakt worden van alle planten die tegen “natte voeten” kunnen. De technologie werkt namelijk in een waterverzadigde omgeving, wat betekent dat de wortels van de planten ook onder water staan. We maken veelal gebruik van grassen, omdat grassen goed tegen water kunnen en een uitgebreid wortelstelsel maken. Voor geschikte planten ga je naar onze plantenlijst die je hier kunt vinden. Deze lijst is niet uitputtend, dus als jij vindt dat er planten missen horen wij dit graag.

t

Vraag

Is het mogelijk om de technologie in een ander ontwerp te verwerken?

R

Antwoord

Het systeem dat wij op dit moment kunnen aanbieden bestaat uit modules (bakken) van 50x50cm. In deze modules zijn de planten en de technologie geïntegreerd, de draden zullen niet zichtbaar zijn. In een ontwerp zullen deze modules verwerkt moeten worden. In verticale mogelijkheden betekent dit dat de modules volledig horizontaal geplaatst moeten worden.

DIY Boxen

t

Vraag

Kan ik een telefoon opladen met een DIY-box?

R

Antwoord

Nee, dit is niet mogelijk. De potjes (of plantbatterijen) die je zelf in elkaar zet produceren niet voldoende stroom om een telefoon mee op te laden. De DIY-boxen zijn bedoeld om met de technologie te experimenteren en hier zelf mee aan de slag te gaan. Er wordt een klein LED-lampje meegeleverd, dat kan gaan branden op meerdere plantbatterijen als er voldoende stroom gegenereerd wordt. De output per plantbatterij kan variëren van 0 tot 0.7 V continue. Het voltage hangt af van diverse aspecten (zoals hoe goed de plantbatterij is opgebouwd, het type plant, de omgeving etc.) die van tevoren nauwelijks te voorspellen zijn. Het wattage zal variëren van 300-350 μW.

t

Vraag

Welke planten zijn geschikt om te gebruiken met de DIY-box?

R

Antwoord

Hier kun je een lijst vinden met planten die wij geschikt achten voor de DIY-box. Deze lijst is niet uitputtend, dus als jij vindt dat er planten missen horen wij dit graag.

Studenten/Scholieren

t

Vraag

Ik wil graag onderzoek doen naar de Plant-e technologie (P-MFC) voor mijn studie of school, waar vind ik meer informatie hierover?

R

Antwoord

Voor meer (wetenschappelijke) informatie over de P-MFC lees je het proefschrift van Marjolein Helder.
Voor hulp bij profielwerkstukken kun je contact opnemen met het sub-departement Milieutechnologie van Wageningen Universiteit.

t

Vraag

Kan ik stage lopen bij Plant-e?

R

Antwoord

Plant-e biedt stageplekken aan. Stuur hiervoor een mail naar office@plant-e.com met hierin je C.V. en een motivatiebrief waarin je duidelijk uitlegt wat je achtergrond is, wat de duur is van je stage en wat je precies zou willen doen bij Plant-e. Wij zullen vervolgens kijken of we mogelijkheden hebben om je een stageplek aan te bieden.